Roda de premsa



El passat 24 de juliol al Saló de Plens de l'Ajuntament de Reus, es va aprovar el projecte urbanístic que afecta l'espai conegut com "La Sedera". Un grup de presones van intentar desplegar una pancarta just després de l'aprovació del projecte, però agents de la Guàrdia Urbana els ho van impedir i els van expulsar a empentes de la sala. L'Ajuntament ha denunciat als Jutjats vuit persones que van participar en aquesta protesta, un dels quals se l'ha denunciat com a responsable d'agressió a l'autoritat. Per aquest motiu, diferents col·lectius de la ciutat han impulsat el Grup de Suport als 8 de Reus, amb l'objectiu de fer ressó mediàtic d'aquest cas i exigir l'absolució de les vuit persones imputades. Aquesta tarda, han presentat el grup en una roda de premsa al local d'Òmnium Cultural, en la qual hi ha intervingut un representant del grup de suport, així com el pare d'un dels menors denunciats.

El Grup de Suport als 8 de Reus, està promogut per una desena de col·lectius. Una llista d'entitats que els responsables del grup pretenen que augmenti en les properes setmanes. L'acció d'aquest grup es centrarà en la difusió del cas entre la ciutadania de Reus i d'arreu dels Països Catalans, amb l'objectiu d'aconseguir suport social i demanar l'absolució dels jóvens.

Ramon Botet, portaveu del grup de suport, ha matitzat que l'objectiu no és qüestionar el projecte urbanístic ni entrar en debats d'aquest caràcter, sinó simplement ajuntar el suport familiar, ciutadà i de les entitats a les persones imputades. D'aquesta manera "pretenem sumar el màxim de suports possibles ja estiguin a favor o en contra d'aquest projecte urbanístic". Simplement "pretenem denunciar l'actitud de l'Ajuntament i la Guàrdia Urbana durant el ple i les difamacions realitzades contra les persones imputades", ha afegit.

També ha intervingut en la roda de premsa, Antoni Granell, pare d'un dels menors d'edat denunciats pel Consistori. En la seva intervenció, ha llegit un text, en el qual volia mostrar el suport dels pares i mares dels menors davant d'aquest cas repressiu i ha fet una crida a la ciutadania a mostrar la seva solidaritat davant d'uns fets "evidents".

El Grup de Suport als 8 de Reus ha obert un bloc, en el qual es pot llegir el seu manifest fundacional i ha anunciat que començarà a realitzar accions per donar a conéixer entre la ciutadania els fets succeits en el Ple del juliol. A partir d'aquest esperen obrir-se a tothom i rebre les adhesions de ciutadanes i entitats.

Per acabar, també han destacat que en l'acte final de la manifestació de l'11 de Setembre del Camp, una de les vuit persones imputades serà la responsable de llegir el manifest.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada