Manifest del Grup de Suport als 8 de Reus

El passat 24 de juliol es votava al plenari de l'Ajuntament de Reus el projecte urbanístic de l'espai conegut com la “Sedera”. Un projecte que comptava amb una forta oposició per part del veïnat i de diferents entitats de la ciutat. Davant de l'actitud del Consistori d'obviar les peticions i propostes dels grups opositors, així com la inexistència d'eines i canals de participació, diferents ciutadanes es van apropar al Ple per mostrar la seva disconformitat amb l'aprovació d'aquest projecte.

Entre aquestes, un grup de persones van intentar desplegar una pancarta davant les autoritats, un cop s'aprovà el projecte. Però, en començar a desplegar-la, l'alcalde de la ciutat aturà el Ple i agents de la Guàrdia Urbana es llançaren contra aquestes persones fent-les fora del Saló de Plens a empentes davant la resistència passiva d'aquestes.

Una d'aquestes persones fou amenaçada de ser llançada per les escales i fou objecte de diverses agressions que han quedat recollides en un informe mèdic.

El grup de persones que desplegà la pancarta fou identificat per agents de la Guàrdia Urbana i fou expulsat de l'Ajuntament.

Posteriorment, el primer tinent d'alcalde de la ciutat, el Sr. Eduard Ortiz, realitzà unes declaracions en que difamava i intentava criminalitzar les persones que intentaren desplegar la pancarta i manifestà que un total de vuit persones foren denunciades als jutjats pels fets produits.

Davant d'aquests fets:

· Denunciem la manca de sensibilitat democràtica de l'Ajuntament i del seu alcalde que va interrompre el Ple quan l'acció realitzada era una protesta de caràcter silenciosa i pacífica.

· Denunciem l'actitud desproporcionada dels agents de la Guàrdia Urbana vers aquestes persones que en cap moment intentaren interrompre el ple, tal i com es pot comprovar amb les imatges de televisió.

· Denunciem l'actitud del sr. Eduard Ortiz d'intentar criminalitzar a les entitats de la ciutat que discrepen de determinats projectes de l'Ajuntament.

Per aquest motiu, diferents entitats de la ciutat i persones a títol individual, hem constituït el Grup de Suport als 8 de Reus, amb l'objectiu de difondre aquest cas i exigir l'absolució de les vuit persones denunciades.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada