Comunicat



En el darrer comunicat vam manifestar la nostra decepció a causa de la moció que es va introduir en el passat ple municipal demanant la retirada dels càrres imputats perquè no va ser aprovada. En aquell moment vam fer una crida a la pressió popular i a la difusió del cas arreu dels Països Catalans i donàvem, així, per morta la via institucional a Reus per aconseguir la retirada dels càrrecs.

Avui tenint en compte encara el suport fet públic per tots aquells regidors/ores que van votar a favor de la moció, volem agraïr especialment a la Candidatura d’Unitat Popular el fet que en la seva darrera assemblea extraordinària realitzada a Tarragona el passat 18 d’octubre, aprovessin per unanimitat una proposta de la CUP de Reus, a partir de la qual s’instava totes les CUP amb representació institucional a presentar una moció al ple del seu respectiu ajuntament en la que s’exigís per via institucional la retirada dels càrrecs imputats als 8 de Reus.

Davant la reiteració per part de la majoria de regidors/ores del consistori reusenc de tirar endavant el procés judicial en contra dels 8 joves, les mostres de solidaritat amb els 8 no paren d’arribar.

I no només arriben de diferents col•lectius i organitzacions d´àmbit nacional, sinó també de certs càrrecs electes d’arreu del territori i d’ institucions com ara l’ Ajuntament de Sallent, que va decidir en el passat ple municipal donar llum verda a la moció presentada per la CUP i exigir, així, a l’Ajuntament de Reus per via institucional, la retirada del càrres imputats als 8 de Reus. En aquest cas, paradoxalment el grup municipal del PSC a Sallent va donar suport a la moció mentre que ERC es va abstenir. Determinats partits polítics estan evidenciant les seves contradicions: no voten en el mateix sentit que ho van fer els i les seves companyes de Reus; fet que evidencia la incoherència dels grups municipals a l'Ajuntament de Reus.

La mateixa moció no va ser aprovada en els plens dels Ajuntaments de Valls i Manresa; malgrat tot, però, volem donar les gràcies a aquells regidors/ores de la CUP i a la resta de representants polítics que van votar de manera favorable la moció.

El proper dissabte 12 de desembre es votarà la moció a favor dels 8 de Reus a Arenys de Munt; cal recordar que tant l´alcalde Carles Mora i J.M. Ximenis (regidor de la CUP) donen suport públic a la retirada de càrrecs dels vuit joves.

Des del Grup de Suport als 8 de Reus valorem molt positivament que es presentin aquestes mocions, ja que, serveixen per difondre el cas dels "8" arreu del territori com un cas clar de repressió.

Així, doncs, volem fer públic des del Grup de Suport als 8 de Reus tot el nostre agraïment pel suport rebut i per la complicitat mostrada tant per part d’entitats, com de partits polítics o ciutadans/anes a títol personal, tot esperant que aquesta complicitat ens faci més forts en la nostra demanda :

La retirada dels càrrecs als 8 de Reus


Grup de Suport per l´Absolució dels 8 de Reus
4 de desembre de 2009

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada